Scop: Scopul acestui workshop este de a instrui nursele din România si Republica. Moldova despre noi modalităţi psihoterapeutice pentrua ajuta pacienții să renunțe la fumat,prin scurte intervenţii adresate fumătorilor, în perioada în care se aflăinternaţi în spital.
Obiective
Revizuirea impactului fumatuluiasupra sănătății
Reevaluareafactorilor cheie, sociali și economici în legătură cu folosirea și controlul tutunului în România si in Republica Moldova
Revizuirea conceptelor de dependență de nicotină și de schimbare de comportament
Discutarea strategiilor pentru creșterea implicării nurselor în furnizarea intervențiilor pentru renunțarea la fumat
Furnizareade cunoștințe nurselor pentru a oferi scurte intervenții psihoterapeutice bazate pe dovezi,pentru a susţine pacienții care fumeazăsărenunţe la acest comportament.
Diseminarea resurselor privind controlul tutunului și renunțarea la fumat
Mod de desfășurare
Prezentări ppt.
Măsurarea CO în aerul expirat în rândul participanților, cu ajutorul aparatului Smokerlyzer
Aplicarea de chestionare.
Discuții interactive: împărtășiri din experiența personală sau a organizației legate de fumat, modele de bune practici privind renunțarea la fumat, propuneri de acțiuni probate a fi de succes.
Concluzii
Nursele trebuie sa fie model pentru colegi, studenți, pacienți si să conștientizeze mai mult rolul pe care il au in promovarea sănătății și prevenirea bolilor.
Nursele să conștientizeze influența pe care o pot avea asupra pacienților/ populației în general și să-și dezvolte un mod de lucru eficient cu pacienții și alte categorii de persoane care au această caracteristică – addicția de tutun.
* The selection of the participants will be made on the basis of first come first sell and also considering the motivation